Om


OM OSS

Ett liv med möbler

Lasse Friberg är mannen bakom Inredning Nittonhundra. I nästan hela sitt liv har han jobbat med möbler. Han började som springpojke på Hedbergs i Vinslöv mellan Hässleholm och Kristianstad. Under flera decennier var det ett av landets allra främsta möbelvaruhus. På Hedbergs mötte han det bästa inom möbeldesign. Intresset för inredning var därmed väckt.

Sedan dess har Lasse Friberg hunnit med att arbeta inom olika möbelföretag samt varit med och byggt upp ett inredningsföretag i kontorsbranschen. På fritiden underhöll han intresset för designmöbler och började samla, sälja och renovera. När boningshuset sedan blev för trångt föddes idén att utnyttja Hedbergshuset i Vinslöv där den anrika affären nu var ett minne blott.

Sagt och gjort: I början av 2000-talet öppnade Inredning Nittonhundra i en del av de tidigare utställningslokalerna. För den som var ute efter prisvärd möbelkvalitet blev Vinslöv återigen ett givet mål.

Efter flera framgångsrika år i Vinslöv flyttade Inredning Nittonhundra sommaren 2017 till gamla glassfabriken i södra delen av Åhus, alldeles nära Yngsjövägen.

Lasse Friberg drivs av en passion att erbjuda andra den design och kvalitet som han själv upplever som den allra bästa.